Van egy
hasznos tipped?

Víztisztító berendezés otthonra

Van csapra és van zuhanyra szerelhető vízszűrő készülék, és van a központi víztisztító berendezés, ami elsőre drágának tűnhet, de rövid időn belül megtérül, és az egész házban tiszta vizet biztosít.

Keret Víztisztító berendezés otthonra

A vezetékes rendszerből érkező vizet különböző módokon tisztítják, szűrik, fertőtlenítik, annak érdekében, hogy  iható, de legalábbis fürdésre alkalmas folyóvíz érkezzen az otthonokba, amikor kinyitjuk a csapot. Sajnos azonban ezen víztisztító folyamatok során nem szűrnek ki minden káros anyagot maradéktalanul belőle, illetve a központtól a csővezetékeken át tartó út során is szennyeződnek bizonyos mértékben a lerakódások, rozsdásodás, stb. miatt. Ami pedig a fertőtlenítést illeti, a klór ugyan elpusztítja a baktériumok jelentős részét, de az emberi szervezetre sincs éppen jó hatással a rendszeres fogyasztása, illetve bőrön át való felszívódása...

A piacon jelenleg forgalomban lévő vízszűrőknek két nagy csoportja van: az aktív szenes vízszűrők és a fordított ozmózis elvű vízszűrők. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, de bármelyiket választjuk is, nem árt alaposabban tájékozódni a témában.

Amennyiben eleinte csak kisebb lépésekben gondolkozunk, talán a konyhába érdemes elsőként vízszűrőt venni, hiszen legtöbb esetben itt vételezünk ivó- illetve főzéshez való vizet. Később aztán érdemes a fürdéshez használt csapra és zuhanyra is víztisztítót szerelni.

A legjobb, ha központi víztisztító berendezést választunk, ezáltal a teljes ház /lakás bejövő vizét tudjuk szűrni, és mind a főzéshez vagy iváshoz, mind a fürdéshez, zuhanyzáshoz használt víz tiszta és egészséges lesz. Persze a központi vízszűrő készülék ára érthetően magasabb, mint a csapra szerelhető lokális típusoké, de ha utánaszámolunk, akkor mégis ez éri meg jobban hosszú távon.

Weboldal címe: www.vizbaratok.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZTARTÁSI GÉP, ESZKÖZ TIPPEK

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.