Van egy
hasznos tipped?

Víztisztító berendezés otthonra

Van csapra és van zuhanyra szerelhető vízszűrő készülék, és van a központi víztisztító berendezés, ami elsőre drágának tűnhet, de rövid időn belül megtérül, és az egész házban tiszta vizet biztosít.

Keret Víztisztító berendezés otthonra

A vezetékes rendszerből érkező vizet különböző módokon tisztítják, szűrik, fertőtlenítik, annak érdekében, hogy  iható, de legalábbis fürdésre alkalmas folyóvíz érkezzen az otthonokba, amikor kinyitjuk a csapot. Sajnos azonban ezen víztisztító folyamatok során nem szűrnek ki minden káros anyagot maradéktalanul belőle, illetve a központtól a csővezetékeken át tartó út során is szennyeződnek bizonyos mértékben a lerakódások, rozsdásodás, stb. miatt. Ami pedig a fertőtlenítést illeti, a klór ugyan elpusztítja a baktériumok jelentős részét, de az emberi szervezetre sincs éppen jó hatással a rendszeres fogyasztása, illetve bőrön át való felszívódása...

A piacon jelenleg forgalomban lévő vízszűrőknek két nagy csoportja van: az aktív szenes vízszűrők és a fordított ozmózis elvű vízszűrők. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, de bármelyiket választjuk is, nem árt alaposabban tájékozódni a témában.

Amennyiben eleinte csak kisebb lépésekben gondolkozunk, talán a konyhába érdemes elsőként vízszűrőt venni, hiszen legtöbb esetben itt vételezünk ivó- illetve főzéshez való vizet. Később aztán érdemes a fürdéshez használt csapra és zuhanyra is víztisztítót szerelni.

A legjobb, ha központi víztisztító berendezést választunk, ezáltal a teljes ház /lakás bejövő vizét tudjuk szűrni, és mind a főzéshez vagy iváshoz, mind a fürdéshez, zuhanyzáshoz használt víz tiszta és egészséges lesz. Persze a központi vízszűrő készülék ára érthetően magasabb, mint a csapra szerelhető lokális típusoké, de ha utánaszámolunk, akkor mégis ez éri meg jobban hosszú távon.

Weboldal címe: www.vizbaratok.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZTARTÁSI GÉP, ESZKÖZ TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.