Van egy
hasznos tipped?

Tippek klímaszereléshez

Nagyon sok macera volt vele, de most már okosabbak vagyunk. Szeretném elemsélni, mit érdemes megnézni, mielőtt klímát veszünk.

Keret Tippek klímaszereléshez

Nemrég született meg a kislányunk. Sajnos a lakás, ahol lakunk keleti tájolású és egész délelőtt nagyon meleg. Amíg csak ketten laktunk itt, ez még elviselhető volt, hajnalban alaposan kiszellőztettünk és így a nap többi részét is el lehetett viselni. De a kislány miatt már nem merek ablakot nyitni, félek, hogy megfázik.

Úgy gondoltuk, hogy mindenkinek jobb, ha a lakásban klíma lesz. Mi is jobban tudunk pihenni éjszaka, és a kicsi körül is állandó hőmérséklet van. Sokáig nézegettünk az interneten, olvastuk a leírásokat és végül egy Mitsubishi klíma mellett döntöttünk. Ez viszonylag kevés áramot fogyaszt, és jól illik a lakásba.

Amikor megrendeltük a klímát, sokat olvastunk arról, hogy hogyan kell beszereltetni, és úgy döntöttünk, hogy egy másik cégtől rendeljük meg a klímaszerelést. Úgy gondoltuk, hogy ha egy másik vállalkozás másik szakemberei is megnézik a klímát, akkor „több szem többet lát” alapon nagyobb biztonságban vagyunk.

Szerencsére a klímánk szuperül működik, nagyon elégedett vagyok vele. Elhatároztam, hogy rendszeresen ellenőriztetni is fogom. Igen, egy harmadik céggel… A klímaszerelés Budapesten egyébként talán náluk a legolcsóbb azok közül a vállalkozások közül, akik nekem is szimpatikusak voltak.

Weboldal címe: klimaweb.com/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZTARTÁSI GÉP, ESZKÖZ TIPPEK

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.