Van egy
hasznos tipped?

Bizonytalan, milyen plazmavágót válasszon? Ez az oldal a megoldás!

Egy kis cégnél dolgozom, ahol tönkrement a plazmavágó, és senki sem tudta, milyet kéne venni. Szerencsére találtam egy weboldalt, ahol még egy laikus is könnyen ki tudja választani a megfelelő gépet.

Keret Bizonytalan, milyen plazmavágót válasszon? Ez az oldal a megoldás!

Egy kis cégnél dolgozom hegesztőként. Nem sokan vagyunk, jó a hangulat, ami annak is köszönhető, hogy a főnök rendes. Ráadásul ő is kiveszi a részét a munkából rendesen. Két hete sincs, amikor a plazmavágónk váratlanul bemondta az unalmast. Nem mai darab volt persze, márkát most nem írok (ez itt nem a reklám helye), de amolyan békebeli modellnek mondanám. Hosszú évekig szolgált megbízhatóan, rengeteg munkadarab kivágásához használtuk.

De semmi sem tart örökké, úgyhogy végül megadta magát, és gyorsan új plazmavágó után kellett néznünk. Ez pont az a terület, amihez a főnök nem ért túlságosan. A hegesztés, illetve a hegesztő gépek, inverterek az ő szakterülete. És hát ő se mai gyerek már, az újabb típusokban pláne nincs képben. Mivel én vagyok a legfiatalabb munkatárs a cégnél, és tudják rólam, hogy sokat lógok a neten, a főnök azt találta ki, hogy rám bízza a feladatot. „Túrjam fel" a netet (ahogy mondta), milyen a választék, melyik bolt vagy webshop ajánlata a legelőnyösebb (ő nem így mondta, hanem úgy, hogy „kattintós bolt" - hiába, egy másik generáció... :) ).

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy én se vagyok egy plazmavágó-guru, de a nethez tényleg elég jól értek (legalábbis szörfözni jól tudok :) ), úgyhogy elkezdtem gyűjteni az infókat. Sok oldalt megnéztem, de igazán jól használható segítséget csak egyen találtam. Ezen az oldalon ugyanis van egy olyan lehetőség, aminek a neve: „Gépajánló". Ez tényleg nagy segítséget jelent a megfelelő modell kiválasztásában, mert az összes lényeges szempontot előzetesen meg lehet adni, és a szerint lehet keresni a választékból.

Tehát először is az „Igénybevétel" pontnál beállíthatjuk, hogy karosszériás, szakipari vagy ipari célra szeretnénk használni a plazmavágót. Ez után azt is megadhatjuk, hogy, kontakt vagy pilot íves gyújtással működő gépet keresünk. Végül a vágható vastagságot is megadhatjuk, háromféle anyagtípusra is, anyagtípusonként további három paraméter beállításával.

Ilyen segítséggel már gyerekjáték volt kiválasztani a számunkra legjobb plazmavágót. A főnökkel együtt állítottuk be a paramétereket - gondoltam, ha valami nem jól sül el, mégse én vigyem el a balhét egyedül... :) De az aggodalmam szerencsére teljesen felesleges volt! Pont olyan gépet sikerült kiválasztani, amire szükség volt, és még az ára is kedvezőnek mondható. Tökéletesen működik is, de persze van rá garancia, bár nem úgy néz ki, hogy igénybe kell vennünk.

Weboldal címe: hodwelding.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZTARTÁSI GÉP, ESZKÖZ TIPPEK

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Okos döntés: az ágyazható kanapé

Amikor ágyazható kanapé vásárlásra adjuk a fejünket biztos, hogy a praktikus oldalát igyekszünk majd kiaknázni. Amellett, hogy az ilyen kanapé esztétikailag remekül mutat a nappalinkban, számtalan előnyével könnyítheti meg a mindennapjainkat is.

A motoros redőny előnyeiről

A motoros redőny előnyeiről

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük mik a motoros redőny előnyei a hagyományos modellel szemben, valószínűleg a kényelmes használatot és kezelhetőséget említenék elsőként a legtöbben. Való igaz, hogy sokkal könnyebb megnyomni egy gombot, mint gurtnival felhúzni és leengedni az árnyékolót, de a redőnymotorok adott esetben sokkal többet is nyújthatnak a puszta komfortnál.

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

Garázskapu - mekkorát, milyet, hogyan?

A kertes ház nemcsak a lakóknak jelent extra kényelmet, hanem a család négykerekűjének is. A garázsban tartott autó kevésbé amortizálódik, nem veszít olyan gyorsan az értékéből, és pöccre indul a legnagyobb téli hidegben is. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó minőségű garázskapu is, mely egyszerre esztétikus és praktikus, miközben a ház és a kocsi biztonságát is szavatolja.

Lobogjon a tűz!

Lobogjon a tűz!

Amennyiben otthonunk adottságai megengedik, mindenképp érdemes eljátszani a kandalló építés gondolatával. Napjainkban már nem pusztán esztétikai értékkel bír ez a fűtőberendezés, sőt: adott körülmények között akár egy kandalló is kimondottan gazdaságos megoldást jelenthet egy konvektorral szemben.

Megmentettük a falu templomát!

Megmentettük a falu templomát!

Aprócska dunántúli szülőfalumban 2012-ben választottak polgármesterré. Nem akartam én politikus lenni, csak valahogy így alakult… de hagyjuk is, ez egy másik történet. Szegény kis település a miénk, mit szépítsem. Munka nem nagyon akad, van viszont kocsma, posta, iskola és egy templom. Utóbbi a falu dísze - vagyis volt valaha, mert 5 éve még az összedőlés határán egyensúlyozott.