Van egy
hasznos tipped?

Bizonytalan, milyen plazmavágót válasszon? Ez az oldal a megoldás!

Egy kis cégnél dolgozom, ahol tönkrement a plazmavágó, és senki sem tudta, milyet kéne venni. Szerencsére találtam egy weboldalt, ahol még egy laikus is könnyen ki tudja választani a megfelelő gépet.

Keret Bizonytalan, milyen plazmavágót válasszon? Ez az oldal a megoldás!

Egy kis cégnél dolgozom hegesztőként. Nem sokan vagyunk, jó a hangulat, ami annak is köszönhető, hogy a főnök rendes. Ráadásul ő is kiveszi a részét a munkából rendesen. Két hete sincs, amikor a plazmavágónk váratlanul bemondta az unalmast. Nem mai darab volt persze, márkát most nem írok (ez itt nem a reklám helye), de amolyan békebeli modellnek mondanám. Hosszú évekig szolgált megbízhatóan, rengeteg munkadarab kivágásához használtuk.

De semmi sem tart örökké, úgyhogy végül megadta magát, és gyorsan új plazmavágó után kellett néznünk. Ez pont az a terület, amihez a főnök nem ért túlságosan. A hegesztés, illetve a hegesztő gépek, inverterek az ő szakterülete. És hát ő se mai gyerek már, az újabb típusokban pláne nincs képben. Mivel én vagyok a legfiatalabb munkatárs a cégnél, és tudják rólam, hogy sokat lógok a neten, a főnök azt találta ki, hogy rám bízza a feladatot. „Túrjam fel" a netet (ahogy mondta), milyen a választék, melyik bolt vagy webshop ajánlata a legelőnyösebb (ő nem így mondta, hanem úgy, hogy „kattintós bolt" - hiába, egy másik generáció... :) ).

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy én se vagyok egy plazmavágó-guru, de a nethez tényleg elég jól értek (legalábbis szörfözni jól tudok :) ), úgyhogy elkezdtem gyűjteni az infókat. Sok oldalt megnéztem, de igazán jól használható segítséget csak egyen találtam. Ezen az oldalon ugyanis van egy olyan lehetőség, aminek a neve: „Gépajánló". Ez tényleg nagy segítséget jelent a megfelelő modell kiválasztásában, mert az összes lényeges szempontot előzetesen meg lehet adni, és a szerint lehet keresni a választékból.

Tehát először is az „Igénybevétel" pontnál beállíthatjuk, hogy karosszériás, szakipari vagy ipari célra szeretnénk használni a plazmavágót. Ez után azt is megadhatjuk, hogy, kontakt vagy pilot íves gyújtással működő gépet keresünk. Végül a vágható vastagságot is megadhatjuk, háromféle anyagtípusra is, anyagtípusonként további három paraméter beállításával.

Ilyen segítséggel már gyerekjáték volt kiválasztani a számunkra legjobb plazmavágót. A főnökkel együtt állítottuk be a paramétereket - gondoltam, ha valami nem jól sül el, mégse én vigyem el a balhét egyedül... :) De az aggodalmam szerencsére teljesen felesleges volt! Pont olyan gépet sikerült kiválasztani, amire szükség volt, és még az ára is kedvezőnek mondható. Tökéletesen működik is, de persze van rá garancia, bár nem úgy néz ki, hogy igénybe kell vennünk.

Weboldal címe: hodwelding.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI HÁZTARTÁSI GÉP, ESZKÖZ TIPPEK

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

Fűtéskorszerűsítéssel a környezet védelméért

A kéz a kézben járó környezetvédelem és energiatakarékosság ma már tendenciának számít. Jó példa erre, hogy egyre többen választják a megújuló energiaforrással összekapcsolt Nobo fűtőpanelt

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A regeneráló alvás mindenkinek jár

A jó alvást illetően az időtartam mellett a fekhely minősége is számít. Legyen az egy komfortos ágy a család kétlábú tagjainak, vagy egy kényelmes kutyafekhely a blökinek, ezen nem érdemes spórolni.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben

A meseszép színekkel megörvendeztető ősz nemcsak a gyönyörű látvánnyal, hanem némi kerti munkával is ellát minket – ezeket mutatjuk be a zöldhulladék elszállítástól a talajjavításig.

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Hangulatos fényözön: kerti lámpákkal az élet

Ha gondolunk a világításra, a kültéri lámpák fényében sötétedés után is csodálhatjuk a sövénykerítést, a zöld növényszigeteket, és minőségi időt tölthetünk a szabadban.

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege kényelmet és nyugalmat ad

Az otthon melege mindenkinek mást és mást jelent. Kandalló építéssel például egyszerre vihet meghittséget, hangulatos látványt és megfelelő fűtést a négy fal közé.